4 Tips om goed voorbereid op stap te gaan

In deze blog, geschreven door Jonathan Klaassen - gast auteur bij Eat Live Travel, worden 4 praktische tips gegeven om goed voorbereid op stap te gaan. We willen allemaal goed bezig zijn met voeding en soms zelfs wat afvallen. We leven alleen in een omgeving waarin dat ons soms knap lastig gemaakt wordt. Eten is namelijk altijd en overal aanwezig. Een manier om hiermee om te gaan is om de voorbereiding tot in de puntjes goed te regelen. Je weet het ongetwijfeld wel, maar toch deel ik je wat tips. Soms moet je het gewoon weer even horen.

Read More
Vormen van intermittend fasting

Er zijn verschillende vormen van intermittent fasting die ik hieronder even kort toelicht.  Elke dag 16 uur vasten: Bij deze manier van eten, eet je in een tijdsframe van 8 uur en de andere 16 uur eet je dus niet. Voor veel mensen zal dit heel lang klinken, 16 uur! Elke week 2 dagen vasten: Hierbij eet je 5 dagen in de week gewoon normaal en de andere 2 dagen eet je een stuk minder calorieën (500-600 kcal per dag). Lees welke vormen er nog meer zijn.

Read More
Waarom diëten niet werkt

We kennen allemaal wel het zogenoemde Jojo-effect. Wanneer je op een dieet bent val je binnen no time flink wat kilo’s af, maar die komen er na verloop van tijd ook weer aan. Wanneer je stopt met je dieet verval je namelijk weer in je oude eetpatroon. Het lukt ons dus blijkbaar wel om een relatief kort periode van onze overtollige kilo’s af te komen, maar om dit gewicht vast te houden blijkt toch wat moeilijker. Wanneer je dieet, wil dat zeggen dat het tijdelijk is en je dus altijd te maken krijgt met het jojo-effect wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten.

Read More
5 redenen waarom kurkuma goed voor je is

Kurkuma, in India bekend als het ‘heilige poeder’ en bij velen van ons wel bekend als het okerkleurige poeder wat niet meer uit je kleren gaat. Naast deze ene negatieve eigenschap heeft kurkuma juist ook ontzettend veel positieve eigenschappen. Er wordt zelfs gezegd dat kurkuma een geneeskrachtige werking heeft. Wat is kurkuma nu eigenlijk precies en waarom is het zo gezond voor je lichaam?

Read More
Waarom is lachen gezond

Bij het woord ‘gezondheid’ denk je vaak aan gezond eten, voldoende slapen en bewegen. Heel goed, want deze factoren hebben een grote invloed op jouw gezondheid. Maar we vergeten vaak een hele belangrijke factor in dit rijtje: lachen. Lachen is namelijk ontzettend gezond. Het is jammer dat je als volwassene een stuk minder lacht dan een klein kind, want het biedt zoveel gezondheidsvoordelen. En ja, daar is wetenschappelijk bewijs voor. Lees en lach mee!

Read More
5 redenen waarom jij je zo moe en energieloos voelt

Ben je weleens moe en energieloos? Heb je bijvoorbeeld moeite met uit bed komen of kun je de dag pas aan nadat je een sterke bak koffie op hebt? En heb je vaak last van de bekende after-lunch of after-dinner dip? Als je iets tegen je vermoeidheid of energieniveau wilt doen dan is het allereerst belangrijk te weten wat de oorzaken hier van kunnen zijn. Ik beschrijf in deze blog de 5 redenen die hieraan ten grondslag kunnen liggen. 
 

Read More
De sleutel naar geluk

Ken je dat? Wakker worden met een onbestemd gevoel? Te weten wat er allemaal gebeuren moet die dag? En ken je dat? Niet kunnen slapen omdat je zo ligt te piekeren om dat wat is gebeurd? Die dag? Of vorige week? Of vorige maand? Of jaren geleden? Gekweld worden door herinneringen…

Read More
Het geheim van een succesvolle gedragsverandering

Wat is nu écht het geheim van een succesvolle gedragsverandering? En wat ligt er allemaal aan ten grondslag? Er zijn verschillende factoren die ten grondslag liggen aan een succesvolle gedragsverandering. Dat is namelijk ook niet zo gek. Waarschijnlijk wil je bepaald gedrag veranderen, die je maanden en/of jaren als normaal hebt beschouwd. Het is op een gegeven moment een gewoonte geworden.

Read More
Deze 3 voedingsmiddelen hebben een negatief effect op je huid

Heb jij last van een onzuivere huid? Dan zou dat zomaar kunnen liggen aan hetgeen wat jij eet op een dag. Een gezonde huid begint met gezonde voeding. Crèmes smeren en vervolgens ongezond eten, is hetzelfde als eerst sporten en daarna naar de McDonalds gaan. Ze zeggen ook wel, je bent wat je eet. En daardoor is het zo ontzettend belangrijk om je huid te voeden met de juiste voedingsmiddelen. 
In deze blog deel ik 3 voedingsmiddelen die mogelijk een negatief effect hebben op de gesteldheid van jouw huid.

Read More
Rachel HibmaComment
Seizoensgroente- en fruit van de lente

Soms kan het lijken dat een gezond voedingspatroon ook betekent dat het duurder wordt. Echter, hoeft dat gelukkig niet zo te zijn. Met een paar slimme trucjes kun je hoop geld besparen. Waaronder het kopen van groente en fruit uit het seizoen. Dat komt doordat het dan in overvloed is en de prijs laag kan worden gehouden. Daarnaast kan het van een lokale (groente)boer ook een hoop schelen én stimuleer je de lokale economie ermee. Win-win! Welke groente of fruitsoort is jouw favoriet uit het lente seizoen?

Read More
De krachtige invloed van kurkuma!

Heb jij weleens gehoord van kurkuma? Voor de één niet meer weg te denken uit de keuken en voor de ander vrijwel onbekend. Zonde! Want het is zo'n veelzijdige kruid, dat ik er een heel blogpost aan wil weidden. Waar ik in deze blog over hoe je kunt blijven variëren met een standaardmaaltijd al een tipje van de sluier heb toegelicht, zal ik er hier dieper ingaan op de krachtige werking van deze kruid.

Read More
Met welke mindset reageer jij?

Hoe reageer jij wanneer je een keer een fout hebt gemaakt? Denk je dan: ‘ach, kan gebeuren, volgende keer beter!’ of ‘jeetje, wat een stomme fout! Hoe heb ik dat kunnen doen’? Voel je het verschil? Bij de eerste gedachte ben je misschien sneller geneigd om ervan te leren en vervolgens het van je af te laten glijden. De tweede gedachte kan juist nog vaak in je hoofd blijven rondmalen, met als gevolg dat je soortgelijke situaties wilt vermijden.

Read More
Blue Monday!? 3 tips om deze dag door te komen

Het is weer zover! Vandaag is het officieel Blue Monday! Had jij er al weleens van gehoord? Blue Monday houdt in: de meest deprimerende dag van het jaar. Het is dus elke maandag van de laatste volle week van de maand januari. Dit zou te maken hebben met het feit dat de goede voornemens mislukt zijn en de vakanties nog heel ver weg lijken. Daarnaast zijn deze dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste werkdag van de week – waar ze na een (prettig) weekend niet echt naar uitkijken.

Read More
3x tips voor het maken van een 'goede gewoonte'

Ik wil iedereen nog een heel gelukkig, gezond & energiek 2019 wensen (kan het nog ? ;-)) en dat je dit jaar weer veel mooie ervaringen mag mee maken, momenten waar je iets van kunt leren en een jaar vol nieuwe herinneringen. Ongetwijfeld zullen er momenten komen die minder als leuk worden ervaren of waar je misschien geen zin in hebt of waar je een lichte angst voor ervaart - ook die mogen er zijn.

Read More