Waar het allemaal is begonnen.
 

 

Wat is nou écht gezond(e voeding)? Daarover zijn de meningen ontzettend verdeeld en iedereen vindt daar wat van. Ik ga je dan ook niet vertellen wat je wel of niet moet doen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen over zijn gezondheid en hierin zelf keuzes kan maken.

MS
Wat ik je wel graag wil vertellen is wat mij inspireerde om Food Your Thought op te richten. Mijn vader kreeg in het jaar 2008 de diagnose MS, Multiple Sclerose. Een chronische ziekte. Op dat moment stortte de wereld voor hem in, hij dacht dat hij in een rolstoel terecht zou komen.

Voedingspatroon
Na een aantal zware jaren en een zoektocht naar alternatieven kwamen ze (lees: mijn ouders) terecht bij een mevrouw die adviseerde om rigorious het voedingspatroon om te gooien. In het geval van mijn vader betekende dit geen suiker, geen granen en geen melkproducten meer. Met deze aanpassing kan mijn vader nog steeds full time werken en wekelijks een potje tennissen.

Hierdoor raakte ik zo geboeid dat ik een cursus bij deze mevrouw heb gevolgd. De visie die ik hieruit heb gehaald vormt de basis voor Food Your Thought. Verschillende factoren, zoals voeding, beweging en emoties, hebben invloed op het behouden van je gezondheid. Maar ook op het ontstaan van een ziekte.

 

Voeding als basis
Elke ziekte, aandoening of klacht heeft een lichamelijk component (die bijvoorbeeld te maken heeft met de voedingssituatie) én een geestelijk-emotionele component (die bijvoorbeeld te maken kan hebben met het stellen van grenzen). Ik zie voeding als de basis. Hieruit halen we onze voedingsstoffen die nodig zijn om lichamelijk en geestelijk goed te kunnen functioneren. Vanuit deze visie ben ik Food Your Thought gestart.

Ik geloof er dan ook in dat we ons lichaam kunnen herstellen, wanneer deze schade heeft opgelopen. Op zoek gaan naar de oorzaak, deze 'repareren' om vervolgens een levensstijl aan te houden die bij jou past en de gezondheid optimaal bevordert. 

Bewustwording & blijvende verandering
Ik wil jongvolwassenen hiervan bewust maken en ondersteunen naar een blijvend gezond voedingspatroon. Een gedragsverandering is niet gemakkelijk. Dit ga ik doen door samen met jou, stap voor stap, te kijken naar wat voor jou werkt en wat jouw gezondheid optimaal bevordert voor  een energiek, gelukkig en vitaal leven.

Ik geef colleges, praktische (online) trainingen, spreek voor scholen & organisaties, organiseer inspirerende evenementen en ik geef 1-op-1 coaching. Benieuwd naar wat Food Your Thought voor jou kan betekenen? Bekijk hier de agenda.

 
 
 

En wie ben ik?

Let’s get in touch:

Nieuwsgierig geworden naar de persoon achter Food Your Thought? Mijn naam is Rachel Hibma, Toegepaste Psycholoog & Orthomoleculaire Voedingscoach, en hier deel ik 5 feiten die mij omschrijven. :)

rachel food your thought 5 feiten
 
Naam
Naam