4 Tips om goed voorbereid op stap te gaan

 

Gastblog van Jonathan via Robin & Naomi van Eat Live Travel

GA VOORBEREID OP STAP: 4 PRAKTISCHE TIPS!

In deze blog, geschreven door Jonathan Klaassen - gast auteur bij Eat Live Travel, worden 4 praktische tips gegeven om goed voorbereid op stap te gaan. We willen allemaal goed bezig zijn met voeding en soms zelfs wat afvallen. We leven alleen in een omgeving waarin dat ons soms knap lastig gemaakt wordt. Eten is namelijk altijd en overal aanwezig. Een manier om hiermee om te gaan is om de voorbereiding tot in de puntjes goed te regelen. Je weet het ongetwijfeld wel, maar toch deel ik je wat tips. Soms moet je het gewoon weer even horen.

#1: BOODSCHAPPEN DOEN
Dit lijkt een open deur, maar toch klopt het als een bos. Ga boodschappen doen en dan het liefst voor de hele week of althans voor een aantal dagen. Maak vooraf dan een goed boodschappenlijstje met de producten die je wilt gaan halen. Ga vooraf even rustig zitten, pak een notitieblokje en schrijf alles rustig op. Zo vergeet je niks. Om alles nog wat meer structuur te geven doe de boodschappen op een vaste dag, ik doe het zelf meestal in het weekend, zo kan ik de week goed starten.

#2: BEPAAL DE MAALTIJDFREQUENTIE
Bepaal hoeveel maaltijden je gaat nemen die dag en de portiegrootte. Heb je vaak honger gedurende een dag kies dan voor meerdere maaltijdmomenten op een dag, heb je niet snel honger dan kunnen 3 hoofdmaaltijden met eventueel een tussendoortje ook volstaan. Er is geen goed of fout..

4-tips-voorbereiden

#3: DE VOORBEREIDING
Je hebt alles nu in huis, dus tijd om de maaltijden voor te bereiden. Je hoeft nu niet direct de culinaire jongen of dame uit te hangen, nee dit kunnen simpele doch voedzame maaltijden zijn zoals gevulde salades of soep. Soep kun je ook invriezen - handig wanneer je even niet weet wat je moet eten. Tuurlijk je moet even de handen uit de mouwen steken, maar het geeft je daarna ook rust, je hebt alles immers goed in handen.

#4: WEES NIET TE STRENG
Laat ik mijn hand direct in eigen boezem steken. En ja ik geef ook echt wel toe dat dit natuurlijk niet altijd lukt. Daar zijn we toch mens voor? Ook ik loop hierin soms flink te lanterfanteren en het gaat dan ook met vallen en opstaan. Wees dus niet te streng voor jezelf als het even niet helemaal gaat zoals je zou willen. En laat vooral soms de teugels ook vieren en dineer uitgebreid met je vrienden of vriendinnen en haal juist wél die vreselijke grote kapsalon bij de plaatselijke snackbar. Want dat lieve mensen, is toch ook gewoon ontzettend genieten? Natuurlijk..daarna trek je de teugels weer wat strakker, maar dat mag logisch zijn.

Gastblog geschreven door Jonathan via Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl

Liefs, Rachel

Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via: Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest.  Tot de volgende blog!