Meer rust in je hoofd? 3 tips om te ontspannen

 

"Het gaat goed, maar druk, druk, druk....". Is dat vaak je antwoord wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat? Dan heb ik hieronder 3 tips die je helpen om weer tot rust te komen en om even al die kritische stemmetjes in je hoofd stil te krijgen (ja, we hebben ze allemaal).

1.     Breathe in, breathe out
We doen het continue, maar hier zijn we niet altijd even bewust van. Door even de focus terug te brengen naar je ademhaling, creëer je de mogelijkheid om je 'stress-level' naar beneden te krijgen en je meer te ontspannen. Door extra op je ademhaling te letten (dus diep in, en langzaam uit - herhaal minstens 10x), focus je je even niet op die kritische stemmetjes of die belangrijke deadline. Je hartslag wordt hierdoor lager en je zult je meer ontspannen voelen.

2. Benoem wat je ziet
Om even niet te luisteren naar je gedachten, kun je je meer focussen op je omgeving. Wat zie je als je door de straten loopt? Misschien valt ineenkeer wel die nieuwe bloemenwinkel op. En wat ruik je? Wellicht de versgebakken broodjes van de bakkerij om de hoek. Misschien hoor je nu ook wel de vogels fluiten. Je kunt eventueel ook nagaan hoe je je voelt. Misschien voel je wel een bepaalde spanning, waar je je nog niet van bewust was.

Door er alleen al van bewust te worden, worden je gedachten afgeleid en kun je hierdoor meer rust ervaren. Daarna bepaal je wat je ermee doet.

3-tips-ontspannen-food-your-thought-rachel

3.     Creëer wat rustmomenten
Als jouw antwoord daarop is: "Maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor". Dan heb je hier misschien juist meer behoefte aan, hoe gek dat ook mag klinken. Juist in periodes van stress, hebben we rust nodig. Dit draagt bij aan het opladen van je batterij, een ontspannen gevoel en een gerichte focus. Hierbij kun je denken aan een rondje wandelen, even zitten met een kop thee of een meditatie-sessie inplannen.

Het is af en toe natuurlijk ook heerlijk om weg te dromen bij de alledaagse dingen en je gedachten er over heen te laten gaan. Maar hoe vaak komt het niet voor door dat we ons erdoor laten leiden? Dat we het gevoel hebben dat de dagen voorbij vliegen.

Om even de tijd 'stil te zetten', kun je je even bewust worden van de huidige situatie en hiervoor een moment nemen.

Benieuwd naar meer inside updates? Volg me dan via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter.

Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel