Deze 3 voedingsmiddelen hebben een negatief effect op je huid

 

Heb jij last van een onzuivere huid? Dan zou dat zomaar kunnen liggen aan hetgeen wat jij eet op een dag. Een gezonde huid begint met gezonde voeding. Crèmes smeren en vervolgens ongezond eten, is hetzelfde als eerst sporten en daarna naar de McDonalds gaan. Ze zeggen ook wel, je bent wat je eet. En daardoor is het zo ontzettend belangrijk om je huid te voeden met de juiste voedingsmiddelen. 
In deze blog deel ik 3 voedingsmiddelen die mogelijk een negatief effect hebben op de gesteldheid van jouw huid.

1.     Zuivelproducten

Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de George Washington University Medical Center, kan koemelk bij sommige mensen uitbarstingen van acne en onzuiverheden uitlokken of verergeren. De boosdoener zijn de hormonen die de groei van koeien stimuleren. De hormonen in zuivelproducten kunnen het peil van mannelijke hormonen genaamd androgenen doen stijgen. Androgenen verhogen de talgproductie, wat kan leiden tot acne. Opvallend genoeg lijken magere en halfvolle melk een sterkere invloed te hebben op de vorming van puistjes dan volle melk. Wil je toch graag melk blijven drinken? Probeer eens plantaardige melk als kokos of amandelmelk. 

food-your-thought-blog-huid-negatief

2.     Enkelvoudige koolhydraten en suikers

Wanner je insulinehuishouding (a.k.a bloedsuikerspiegel) verstoord is, vergroot dit het risico op huidproblemen en acne. Voedingsproducten met een hoge glycemische index lijken bij sommige mensen acne uitbarstingen te veroorzaken. Enkelvoudige koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van het bloedglucosegehalte gevolgd door een snelle daling. Deze bloedsuikerschommelingen kunnen worden voorkomen door suiker, zoetmiddelen en producten met geraffineerde suikers te vermijden. Denk aan zoet broodbeleg, frisdranken, koek, snoep, chocolade, toetjes en ijs. Vermijd dus witmeelproducten als wit brood, witte rijst en witte pasta. 

3.    Frituur 

Het verhitten van olie op hoge temperatuur zorgt voor oxidatie. Vetten oxideren al bij verhitting boven de 25 graden. Daardoor krijg je allerlei oxidanten in je lichaam (schadelijke stoffen die belastend zijn voor je lichaam). Olie die te lang in de frituur zit en meerdere malen verhit wordt, is nog slechter voor je lichaam. De vetten worden namelijk steeds dikker. Deze vetten zijn slecht af te breken door de lever waardoor het gaat samenklonteren in je bloed. De dikke vetten vergroten het risico op hartfalen maar verslechteren ook de bloedcirculatie en stofwsseling. En dat leidt weer tot een gebrek aan zuurstof in je huid. Je kunt daardoor beter kokosvet, ossenvet of ghee gebruiken bij fritureren en/of bakken. Deze vetten zijn bestemd tegen hogere temperaturen en beter verteerbaar.

Benieuwd naar welke voedingsmiddelen je dan wél kunt eten om jouw huid een boost te geven. Download dan hier gratis deze PDF met wel 50(!) voedingsmiddelen die jouw huid een boost geven. En… wanneer je deze PDF gratis download krijg je binnenkort nog 2 heerlijke recepten voor je huid opgestuurd per mail.  

Blijf op de hoogte & volg me via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel

 
Rachel HibmaComment