Terugblik 2018 en vooruitkijken naar 2019

 

Vandaag, de laatste dag van het jaar 2018. Een periode om terug te blikken en weer vooruit te kijken. Maar voordat ik je mijn nieuwe (persoonlijke) doelen & plannen met je wil delen – ga ik eerst even stilstaan. Stilstaan bij het afgelopen jaar. Tegen de verleiding in om alweer nieuwe plannen te maken, is reflecteren op het jaar 2018 net zo van belang.

En dat ga ik doen. Ik heb inmiddels al een heel dankbaarheidslijstje gemaakt. Daar staan vooral de ervaringen, ontmoetingen en momenten in die ik heb mogen meemaken het afgelopen jaar. En de mensen om me heen waar ik erg dankbaar voor ben. Een kleine greep: Mijn eerste surfvakantie in Frankrijk met een vriendin, mijn supportive family, leuk gewerkt en leuke collega’s ontmoet als hostess, veel hardgelopen met de hond, tijd doorgebracht met vriend(innen)(en), mijn lieve oma, de fijne vakanties, toffe evenementen mogen mee organiseren en een show van Jochem Meyer bijgewoond.

rachel-food-your-thought

Daarnaast had ik vorig jaar drie doelen opgesteld die ik in het jaar 2018 wilde halen:  

 1. Succesvolle lezing(en) mag geven

 2. Happy content creëren

 3. Maandelijks inkomen

Doel nr. 1 kan ik zeggen dat die zeker is behaald! Ik heb zelfs in het Martini Plaza twee keer mogen staan. Daarnaast ook tijdens mijn eigen events in samenwerking met andere partijen zoals bij Gelukkige Millenials en Boost Your Impact. En tevens (meerdere malen) mogen spreken voor de opleiding Toegepaste Psychologie en bij het Da Vinci festival.

Wil ik hier nog in verder? Zeker! Het lijkt me heel gaaf om een keer een super inspirerende lezing te mogen geven voor meer dan 1000 mensen. Excited? Hell yeah!!

Doel nr. 2 is ook gehaald. Ik heb een nieuw workshop over ‘hoe je meer rust kunt krijgen’ gelanceerd, promo video’s gemaakt, een online kookworkshop via Instagram gegeven, trainingen gegeven en drie gave event’s mede georganiseerd. 

Ook dit doel zou ik komend jaar verder willen uitdiepen. Ik zou graag willen experimenteren met het maken van waardevolle kennisvideo’s, nieuwe online cursussen en programma’s en 1-op-1 coaching.

En het derde doel is DEELS behaald. Ja, ik heb een (redelijk) stabiel inkomen weten te genereren – maar niet volledig via Food Your Thought. Ik heb met erg veel plezier gewerkt bij Conjes Patisserie en als Hostess bij een bank.

Dit doel wil ik ook graag verder uitdiepen. Volledig inkomen uit Food Your Thought? Zou erg prettig zijn! Maar ik geef het de tijd. Meerdere banen/inkomstbronnen geeft ook veel mogelijkheden. Wat ik in ieder geval wil is meer financiële vrijheid creëren.

En persoonlijke doelen? Naast Food Your Thought groter willen maken en zoveel mogelijk mensen mogen te inspireren naar een blijvend gezond voedingspatroon met de kennis, tips en begeleiding - zou ik ook heel graag meer willen zien van de wereld. Enkele plekken & landen die ik graag zou willen bezoeken: Portugal, Marrakech, Lapland & Bali. Daarnaast wil ik graag op (kick)boksen, yoga en salsa dansen. En méér boeken lezen en mínder mobielgebruik. O ja, en gerichte plannen maken voor m’n eigen (tiny) huis! :D

Dus de nieuwe Food Your Thought doelen:

 1. Een inspirerende lezing geven aan meer dan 1000> mensen & impactvolle trainingen geef aan meer dan 100 (jong)volwassenen
  Omdat ik erin geloof dat de keuzes die we nú maken onwijs veel invloed heeft op hoe gezond we ons over 10 jaar voelen en we nú de regie in ons eigen handen kunnen nemen.

 2. Waardevolle kennisvideo’s delen & nieuwe succesvolle online programma’s/cursussen lanceren
  Omdat ik iedereen een energiek, fit & vrolijk leven gun waarin je het meeste uit je leven kunt halen en volluit ervan kunt genieten. En omdat kennis & bewustwording de eerste stap is tot enige gedragsverandering en samen grotere stappen kunt maken naar een blijvende verandering voor je eigen gezondheid.

 3. Mooie samenwerkingen aangaan waarbij we elkaar samen helpen om verder te groeien op zowel online als offline gebied.

  Omdat er onwijs veel mooie mensen zijn met mooie passies die elkaar nog meer kunnen versterken en verbinden en hierdoor meer mensen kunnen helpen naar de beste versie van zichzelf en hun eigen gezondheid.

Persoonlijke doelen

 1. Vast ochtend- en avondroutine; omdat het mij op lange termijn een stabiele basis geeft om mijn doelen en dromen waar te maken, meer productiviteit geeft en positief is voor mijn gezondheid.

 2. Reizen naar Portugal, Marrakech, Bali & Lapland; omdat dit mij hele mooie plekken lijken en ik hier inspiratie voor wil opdoen voor mijn toekomstige eigen (tiny) koophuis.

 3. Salsa dansen leren; omdat ik hou van Caribische muziek en ik eindelijk echt goed wil leren dansen haha…

 4. Kickboksen en yoga; lijkt me een mooie combinatie om me krachtiger en meer in balans te krijgen.

 5. Gerichte plannen voor een eigen (tiny) koophuis; omdat ik mijn eigen mooie plekje wil op uitzicht van water en bij mooi natuur, ik weinig tot geen vaste kosten wil en ik bewust en duurzaam wil leven.

 6. Volledig bewuste, duurzame & eerlijk gemaakte capsule garderobe en eco/diervriendelijke make-up; omdat ik duurzame merken wil supporten en mijn steentje wil bijdragen aan een betere wereld.

 7. Méér boeken lezen & minder mobielgebruik (< 2 uur per dag); omdat ik meer kennis wil en minder afleiding.

Tip voor als je ook doelen & plannen maakt voor 2019. Een hele fijne schrijftip van Evelyn van Onbeperktpuur: Schrijf hoe je 2019 hebt ervaren, wat je hebt meegemaakt, hoe het voor je was en hoe je je voelt. Zo kunt je het al voelen en visualiseren, alsof je het al hebt meegemaakt. En daarnaast schrijf waarom je bepaalde doelen of plannen wilt waarmaken. Ik wens je heel veel succes met jouw eigen dromen & plannen! You are in control!

Een hele fijne jaarwisseling gewenst en alvast een gezond 2019! Wil je op de hoogte blijven? Volg me dan via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel