7x Favoriete Hotspots gezond eten in Friesland

 

Ik vind dit zelf ook altijd super leuk om te lezen en ik dacht; laat ik mijn 7x favoriete gezonde eet/lunchtentjes in Friesland delen. In deze tentjes wordt gezond eten weer makkelijk, leuk & lekker! Lees snel verder voor gezonde en lekkere eettentjes in Friesland.

SNEEK

BUUR
Dit plekje heb ik sinds begin dit jaar ontdekt en is een waanzinnig leuk tentje! Bevindt zich in Sneek aan de waterkant en in de zomer kun je er heerlijk op het terras genieten in een schommel of aan een picknicktafel. ‘s Winters kun je binnen erg knus zitten. En door de fijne inrichting voel je je gelijk thuis, alsof je bij je ‘buren’ bent ;-). En ik moet me inhouden om zelf niet dezelfde interieur inkopen te gaan doen…

Naast de fijne inrichting, hebben ze ook een erg leuk menukaart. Niet lijsten vol, maar per categorie een paar opties - wat de keuzestress gemakkelijker maakt. Je kunt er ook heerlijke vierkante taartjes van ‘SUE’ krijgen, deze zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Verder hebben ze op de menukaart leuke, afwisselende en geen ‘standaard’ gerechten staan. Oftewel, het ontdekken waard!

Locatie: 1e Oosterkade 24, Sneek

Royaal Belegd
Dit is ook een erg leuk en gezellig plekje in Sneek. Erg gastvrij en mooi ingericht. Ook hebben ze hele leuke kaarten, mokken en chocoladerepen te koop. Ik heb daar altijd een zwak voor haha! Op de menukaart is zijn genoeg gezonde opties en hebben ze heerlijke salades. Ze maken alles vers en kiezen voor eerlijke en biologische producten. Ook verkopen ze ‘Holy Nut’ gebakjes, deze zijn vrij van lactose, gluten en geraffineerde suikers. Zo is er voor ieder wat wils. Royaal Belegd zit daarnaast ook erg mooi gelegen aan het water en schuin tegenover de bekende Waterpoort in Sneek. Je hebt hier in de zomer mooi uitzicht op de bootjes en toeristen die voorbij komen. Een erg leuk tentje! :)

Locatie: Lemmerweg 4, Sneek

by-kees-rachel-blog-food-your-thought

HEERENVEEN

By Kees
Dit is ook één van m'n favoriete plekjes! Mooie lichte inrichting en een menukaart met onwijs veel mogelijkheden waar je u tegen zegt. Maakt de keuze niet altijd makkelijk (omdat ik altijd alles wil uitproberen), maar dan zit er niks anders op dan vaker langs komen ;). Er zijn onwijs veel gezonde opties; je hebt de heerlijkste cappuccino of latte met kokosmelk, smoothie’s en verse theetjes. Daarnaast is er ook genoeg lunchkeuze: van smoothiebowls, pannenkoekjes tot gevulde broodjes. En het fijne is ook: ze houden rekening met verschillende soorten intoleranties of allergieën. In de menukaart wordt dat per gerecht duidelijk aangegeven wat er wel of niet in zit. Erg prettig! Zo is er voor iedereen wat :).

Locatie: Vleesmarkt 10, Heerenveen

LEEUWARDEN

Fruitbar Sis
Dit is één van de eerste gezonde tentjes die ik in Friesland heb ontdekt waar ze heerlijke gezonde salades, wraps en smoothie’s verkochten. Fruitbar Sis zit ook op een prachtplekje in Leeuwarden aan de waterkant in de binnenstad. Wat ook fijn is, is dat je veelal je eigen lunch kunt samenstellen. Daarnaast kun je ook (wanneer je in Leeuwarden woont) ook geregeld meedoen met een smootie-detox! Heel erg leuk!

Locatie: Naauw 5, Leeuwarden

stek-leeuwarden-rachel-foodyourthought-blog

Stek Leeuwarden
Deze zit ook echt op een erg mooi plekje in Leeuwarden. Letterlijk aan het water! (nu ik dit zo schrijf - bijna alle tentjes zitten aan het water haha!). Dit is een ideale tent voor in de zomer en kun je mooi naar de bootjes met voorbijgaande toeristen kijken. Het is ook erg mooi ingericht en straal veel licht uit. Ook hier is een ruim assortiment met genoeg gezonde opties. Van smoothie’s tot chiazaadpudding. Daarnaast kun je er ook erg leuke kaartjes, planners en armbandjes halen (guilty!).

Locatie: Harlingersingel 6, Leeuwarden

Grandcafé Z
Deze tent zit een beetje verscholen, maar is zeker wel de moeite waard! Grandcafé Z zit naast het Friesland Museum en heeft ook een prachtige inrichting! Een beetje industrieel, knus en met veel planten. Het is een mooie plek om even te werken of om tot rust te komen. Daarnaast is de bediening ook erg gastvrij en neem ik vaak een verse munt of gemberthee met sinaasappel.

Locatie: Zaailand 106, Leeuwarden

JOURE

Your Best Friend
Ik ga bekennen dat ik hier nog niet eens ben geweest, maar de menukaart spreekt me al wel heel erg aan! Dus deze houd je nog tegoed qua recensie…. :) Ben je hier al wel geweest? Laat het me vooral weten!

Locatie: Pastorielaan 2, Joure

blog-food-your-thought-by-kees

Zoals je leest heb ik een zwak voor een mooi, stijlisch huiskamerinterieur, een ruime keuze aan gezonde opties en leuke ‘stationary’ om te kopen. En dat de tentjes blijkbaar aan het water zitten ;-). De volgende editie gaat over Groningen. Ik heb zelf al een paar favoriete tentjes op mijn lijstje staan, maar als jij nog aanraders hebt - let me know!

Wil je graag meer gezonde inspiratie? Van 3 december tot 7 december geef ik een 5-daagse online kookworkshop via Instagram! Het is GRATIS en je kunt je ticket hier bestellen. Het leuke is dat je het geheel op je eigen tempo kunt volgen en de informatie de hele maand december beschikbaar is. Je krijgt 5 gezonde, makkelijke & lekkere recepten, tips & tricks en informatie over hoe en waarom voeding invloed heeft. Yes, ik doe mee!

Blijf verder op de hoogte & volg me via: FacebookInstagram. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel