Update #5 kruidenprotocol - Geen klachten meer!?

 

Jawel! We zijn aangekomen bij de laatste update omtrent het kruidenprotocol. Na 3 maanden het kruidenprotocol te hebben gevolgd, kan ik nu alles op een rijtje zetten en een overall conclusie geven. Lees verder of ik mijn doel heb behaald en of ik het vaker zou doen.

3 maanden, hoe hou je het vol!?
Deze vraag kreeg ik vrij regelmatig. Om heel eerlijk te zijn was het echt pri-ma te doen! Nou moet ik ook toegeven dat ik daarvoor al bijna geen granen, lactose en suikers at, maar af en toe nog weleens een uitzondering wilde maken. En dat ik nu voor deze drie maanden echt strikter 'nee' kon zeggen. Dat beviel me erg goed en ik heb het dan ook als erg prettig ervaren. Ook ging mijn omgeving er rekening mee houden (wat ik echt heel lief vond!), zodat ik minder in de verleiding werd gebracht.

Ik merk nu dat ik me gewoon echt goed voel, wanneer ik deze producten minder tot helemaal niet meer neem.

Zijn de klachten over?
Nee, helaas. Niet alle klachten zijn over. Sterker nog, ik ben erachter gekomen dat er iets meer aan de hand is dan dat ik dacht. Dit is de reden waarom ik een verdiepende interventie* hierop ga inzetten (lees: om van de overige buikklachten af te komen). Echter, heb ik in het begin van het kruidenprotocol een lijst met klachten opgesteld, die ik weleens ervoer. Hiervan zijn 8 van de 13 klachten verdwenen. Dus wat leek op 'weinig' vooruitgang, blijkt achteraf best wel een verschil te hebben gemaakt.

kruidenprotocol-update-5-foodyourthought

Zou ik het nog een keer doen?
Ik ben van plan om dit jaarlijks op te tuigen. Af en toe even een schoonmaak en een extra boost aan kruiden, doet meer goed dan kwaad. Daarnaast zijn je darmen één van de belangrijkste organen in het lichaam, waaruit verschillende ziektes en klachten kunnen ontstaan. En, wanneer je darmen niet op orde zijn, kun je hierdoor minder goed voedingsstoffen opnemen. Dus: is het bijna altijd van belang om de darmen op orde te hebben om überhaupt verdere interventies in te kunnen zetten.  

Conclusie
Ik heb dit kruidenprotocol als erg prettig ervaren en ik merk dat ik het leuk vind om mezelf uit te dagen. Daarom heb ik besloten om de komende tijd af en toe wat challenges te gaan doen, zoals een budget of detoxchallenge. Heb jij nog een leuke challenge op het gebied van voeding of hieraan gerelateerd? Laat het me hieronder weten. 

Ben je benieuwd naar meer inside updates over mij en Food Your Thought? Volg me dan via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter.

Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel

*Disclaimer: Mocht je zo'n kruidenprotocol of een andere interventie interessant vinden, neem dan contact op met een expert van Food Your Thought. Wij raadden aan om het niet op eigen houtje te ondernemen, maar een (orthomoleculair) expert in te schakelen.