Hartige boerenkool met spinazie taart

 
Orgineel recept van: www.eatlivetravel.nl.

Orgineel recept van: www.eatlivetravel.nl.

Hartige boerenkool-spinazie taart

Boerenkool staat bekend om de typische oer-Hollandse groente die vaak gegeten wordt met rookworst en jus. Maar met boerenkool kun je zoveel meer dan alleen de Hollandse pot. Wij laten dit vandaag aan je zien door boerenkool te verwerken in een hartige taart. Deze veelzijdige groente is daarnaast ook nog eens mega gezond.

BOERENKOOL
Boerenkool bevat onder andere veel vitamine C en veel vezels en is de wintergroente met de meeste mineralen! Het geeft energie, zorgt voor een goede weerstand, zorgt voor botaanmaak en voorkomt bloedarmoede. Reden genoeg om deze groenten vaker te eten!

BENODIGDHEDEN (VOOR 1 TAART):

  • 5 plakjes hartige taart deeg [van lieke is vrij]

  • 200 gr boerenkool

  • 150 gr spinazie

  • 1/3 courgette

  • 1 rode ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 el Italiaanse kruiden

  • 4 eieren

  • 150 ml kokoscreme of kokosmelk

  • 100 gram geitenkaas of edelgistvlokken (vegan)

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven op 200 graden

  2. Laat de plakjes hartige taartdeeg alvast ontdooien.

  3. Pel en snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Fruit ze in een grote (wok)pan in een scheutje olijfolie.

  4. Snijd de courgette in blokjes en bak kort mee

  5. Voeg de boerenkool en spinazie toe en bak dit net zolang tot het geheel geslonken is. Breng op smaak met wat peper en zout en wat Italiaanse kruiden.

  6. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm vervolgens met het hartige taartdeeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt kun je wat gaatjes in het deeg prikken met een vork.

  7. Verdeel het groentemengsel over de bodem.

  8. Klop de eieren luchtig met de kokos creme en breng ook dit op smaak met zout en peper.

  9. Giet het mengsel over het groentenmengsel heen.

  10. Verkruimel tot slot de geitenkaas of edelgistvlokken over de hartige taart.

  11. Bak de boerenkool-spinazie taart in ongeveer 40 min goudbruin in de oven.

Bedankt Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl voor dit heerlijke recept! Bekijk hun blog voor meer inspiratie, recepten, hotspots en blogs!


Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via FacebookInstagramLinkedIn &  Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie:

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more