Gele smoothiebowl

 
Orgineel recept komt van: www.eatlivetravel.nl

Orgineel recept komt van: www.eatlivetravel.nl

Gele smoothiebowl

Ik maak graag groente en fruit smoothiebowls. De eerste keer dat ik een groente-en-fruit smoothie dronk was 4 jaar geleden. Ik weet nog dat ik het maar raar vond om groente aan je smoothie toe te voegen. Nu vind ik het heel lekker en handig want op deze manier krijg je makkelijk je dagelijkse portie groente en fruit binnen. Deze smoothiebowl is heerlijk zoet en erg gezond. Hieronder een paar leuke weetjes over pompoen, courgette en kaki.

POMPOEN:
Pompoen is echt een herfst groente en is rijk aan vitamine A, vitamine C en bevat ook de mineralen B2 E en calcium. Verder bevat het ook veel vezels wat weer goed is voor de spijsvertering. Ook bevat het veel ijzer, oftewel een hele gezonde groente.

COURGETTE:
Courgette bevat ook vitamine A en C en zorgt voor een goede spijsvertering. Verder bevat het vitamine B1 en foliumzuur.

KAKI:
Deze vrucht zie je op dit moment volop in de winkels liggen. De vrucht is rijk aan Vitamine A en C. De vrucht is onder andere goed voor het immuunsysteem, spijsvertering en gezond voor de ogen.

Benodigdheden (VOOR 2 GROTE OF 3 KLEINE BOWLS):

 • 225 ml kokoswater

 • 200 gram gestoomde bloemkool

 • 200 gram gestoomde pompoenblokjes

 • ½ gestoomde courgette

 • 1 banaan

 • 1 kaki

 • Toppings als fruit/ noten/kokosrasp/hennepzaad/granola

Bereiding:

 1. Als de groente nog niet gestoomd is stoom het eerst door een grote pan met een laagje water aan de kook te brengen. Ik gebruik een vergiet en zet die in de pan en doe daar de groente in en een deksel op het geheel. Als het water kookt zet het vuur zachtjes en laat de groente 15 tot 25 minuten stomen. Hoe korter je stoomt hoe meer vitamines er nog inzitten, alleen de groente is dan nog wel wat harder dan wanneer je het langer stoomt. Als je korter stoomt heeft de smoothiebowl meer een bite dan wanneer je langer dan 15 minuten stoomt. Net wat je voorkeur heeft. Laat de groente hierna afkoelen.

 2. Doe het kokoswater in de blender gevolgd door de groente.

 3. Snijd de banaan en kaki in kleine stukjes en voeg dit toe in de blender.

 4. Blend het geheel tot een gladde smoothie

 5. Schenk het in 2 bakjes en versier het geheel met toppings naar keuze.

  Tip: Wil je meer proteïne in de smoothie voeg dan 1 tot 2 eetlepels chiazaad per persoon aan je smoothiebowl toe. Laat de bowl dan wel even 15 minuten in de koelkast opstijven.

Bedankt Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl voor dit heerlijke recept! Bekijk hun blog voor meer inspiratie, recepten, hotspots en blogs!

Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via FacebookInstagramLinkedIn &  Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie: