#3 Kruidenprotocol: Al over de helft!

 

Nu ik de titel type denk ik ineens: 'Goh, de tijd ging toch wel heel snel'. Momenteel ben ik al ongeveer 5/6 weken bezig met deze kruidenkuur. Dit betekent dat ik in theorie al over de helft ben. Echter, hoe gek dit ook mag klinken, plak ik toch de maand januari er nog achteraan.

Ik ben erachter gekomen dat ik toch meer 'klachten' ervaar, dan dat ik in eerste instantie verwacht had. Wellicht herken je dit wel. Op een gegeven moment ga je bepaalde klachten als 'normaal' zien/ervaren. Bepaalde klachten die je dagelijkse leven niet zodanig belemmeren, maar die er toch wél zijn. Bij mij was in dit geval: Het hebben van o.a. droge plekjes, geïrriteerd tandvlees, roos en menstruatieklachten.

Tekorten
De lijst met klachten was langer dan ik dacht. Dat is waarom ik de maand januari er ook aan vast ga plakken. Veel 'klachten' komen namelijk voort uit tekorten. Tekorten aan voedingsstoffen, zoals mineralen en vitamines.

Een voorbeeld: Wanneer je een tekort hebt aan vitamine B8, kun je sneller klachten als een 'droge huid' en 'eczeem' ervaren. In dit geval is het dus ook van belang om de juiste voedingsstoffen te blijven aanvullen. Echter, wanneer de parasieten/schimmels/'slechte' bacteriën in de darmen de overhand hebben, kunnen zij van de goede voedingsstoffen mee-eten.

Proces bevorderen met probiotica

Méér goede bacteriën!
Hierdoor komen die voedingsstoffen niet (of minder) op de plek waar het moet zijn. Om dit proces te bevorderen ga ik de komende weken probiotica eraan toevoegen. Dit zijn capsules met 'goede' bacteriën, die de juiste balans in de darmflora stimuleren. Dit ga ik tot eind 2017 volhouden, om dan weer de balans op te maken.

En de verleidingen?
Heb ik mijn eigen tips toegepast? Jazeker. Voordat ik afgelopen week naar een 'netwerk event' toe ging, heb ik dit zo concreet mogelijk geprobeerd te visualiseren. Ik wist dat hier vaak hapjes en alcohol aanwezig zouden zijn. En dus nam ik op voorhand wat extra fruit mee. Dit voorkwam dat ik met een hongergevoel daar aanwezig zou zijn. Want dát maakt het alleen maar moeilijker. 

Leuk nieuwtje! Binnen 2 weken lanceer ik m'n E-book: 'In 4 stappen naar gezond eetgedrag'. Super leuk! Ben je benieuwd naar sneak previews? Volg me dan via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter.

Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel