Wat wordt jouw 'Goede Gewoonte'?

 

De maand januari komt er alweer bijna aan! Voor de meeste mensen weer tijd voor het hebben van goede voornemens. Zelf heb ik wat dubbele gevoelens daarbij... een 'goed voornemen' zegt eigenlijk niets over of je het daadwerkelijk gaat doen of niet. Het idee is er, alleen nu nog de uitwerking. Daarom denk ik: In plaats van het een 'goed voornemen' te noemen, kunnen we het ook een 'goede gewoonte' noemen. Een gewoonte geeft al een gedrag aan.

Maak het zo concreet mogelijk
En waarom wachten tot januari? Elke dag die je nu meepakt is al mooi meegenomen en brengt je sneller naar je doel. Ik heb een E-book ontworpen die je hierbij kunt helpen, schrijf je hier in en ontvang het deze maand in je mailbox. Om echt een verandering teweeg te brengen is het van belang dat je je doel zo concreet mogelijk opschrijft. Wat wil je écht? En hoe ziet dat eruit?

Associeer het met positive vibes
Hoe voel je je, wanneer je het doel hebt behaald? Dan kom je al bij de volgende stap: Associëren. Probeer zoveel mogelijke positieve emoties te koppelen aan je einddoel. Hoe voelt dat? Misschien wil je wel naar een bepaald streefgewicht toe, waardoor je je weer prettig in je vel voelt.

pexels-photo-165776.jpeg

Leef je zoveel mogelijk in - en als het kan - visualiseer het. Doe net alsof het al zover is. Hoe voelt dat voor je? Schrijf dit vervolgens op.

Je mindset is doorslaggevend
Overtuigingen... we hebben ze allemaal. Dat zijn die stemmen in je hoofd die zeggen dat wanneer je een fout hebt gemaakt, je eigenlijk keihard hebt gefaald. Of dat ze het foute zien als het hebben van een uitdaging waar je van kunt leren. Overtuigingen bepalen grotendeels je gedrag. Want, wanneer je erin gelooft dat je gigantisch hebt gefaald, is die kans nihil dat je het nogmaals gaat proberen.

Gelukkig kun je deze overtuigingen je ook (positief) beïnvloeden. Door hier allereerst van bewust te worden, welke overtuigingen bij jou naar boven komen. En dat deze overtuigingen vaak te verklaren zijn vanuit je opvoeding en de manier waarop je omgeving omgaat met je successen en fouten. Deze overtuiging kun je ombuigen naar een positieve vorm. Hoe jij erin staat en hoeveel vertrouwen je hebt in jezelf, geeft uiteindelijk de doorslag naar die blijvende verandering! 

En..... wat wordt jouw 'Goede Gewoonte' voor 2018? Laat het hieronder weten! En wil je meer inzicht verkrijgen in jouw situatie en welke praktische (gezonde) tips je direct toe kunt passen? Schrijf je dan hier in voor E-book: 'In 4 stappen naar gezond eetgedrag' en dan ontvang je deze maand het GRATIS kerstcadeautje voor jouw in je eigen mailbox. :)

Verder wil ik je alvast hele fijne feestdagen toewensen en een gelukkig nieuwjaar! Tot de volgende blog! Op de hoogte blijven? Volg me via: Facebook, Instagram, LinkedIn & Twitter.

Liefs, Rachel