Mooi lichaam V.S. Gezond lichaam (persoonlijk)

 

Als jij je bedenkt om gezonder te gaan eten, is dat dan omdat je een zo mooi mogelijk lichaam wilt? Of is dat omdat je een zo gezond mogelijk lichaam wilt?

Ik denk namelijk dat er twee soorten stroomlijnen zijn. Enerzijds - waar veel marketing op is gericht - worden we overspoeld met verschillende diëten, sap-kuren, tal van boeken en programma’s om af te vallen, App’s om calorieën of punten mee te tellen….

En anderszijds voedingscoaches, boeken en sprekers die meer informatie en bewustwording willen creëren over voeding, de verantwoordelijkheid weer teruggeven naar het individu en hen willen ondersteunen en begeleiden naar een gezonder voedingspatroon/leefstijl.

En begrijp me niet verkeerd. De één hoeft de ander zeker niet uit te sluiten. Beide varianten kunnen je verder helpen en om je doel te bereiken. Mits je weet welk doel je wilt behalen.

Want…

… waar doe jij het voor? Wil je een zo mooi of een zo gezond mogelijk lichaam?

Ik kan namelijk heel goed begrijpen dat we massaal, misschien onbewust, toch kiezen voor een zo mooi lichaam. We worden overspoeld met ‘inspirators’ die er fit, slank en sportief uitzien. Al is het niet op Instagram dat je die dagelijks tegenkomt, dan wel in tijdschriften, series of tv-programma’s.

En als je dan in de spiegel kijkt en je dan toch echt een ander persoon ziet, die niet een vlekkeloze huid heeft, toch een vetrolletje - zeker wanneer je zit - ziet, kleiner of juist breder van postuur bent en ga zo maar door….

… Dit kan je ontzettend onzeker maken. Niet alleen onzeker, maar ook gewoon een negatief zelfbeeld geven. Laten we eerlijk zijn. We kunnen niet emotieloos ergens door heen scrollen of bladeren. We zien iets, vergelijken ons onbewust en worden zo weer bewust van onszelf. Dat wij er (nog) niet zo uitzien.

blog-food-your-thought-gezond


Waar ik voor sta
Ik zou het persoonlijk heel naar vinden als je je hier voortdurend mee bezig bent. Ik kan het wel heel goed begrijpen. Ik ben er ook zeker niet ongevoelig voor. Maar constant met je hoofd bezig zijn met dat je niet goed genoeg bent - nee, dat doet me eigenlijk wel pijn om te horen.

Daarom geloof ik in een gezond lichaam. Een lichaam die wordt gevoed met de juiste voedingsstoffen, zodat het goed kan blijven functioneren. Zodat je lekker & prettig in je lijf voelt. Zodat je goed voor jezelf wilt zorgen. Zodat je boordevol energie zit om de dingen te doen waar jouw hartje van op springt. Vrij is van lichamelijke en mentale onrust.

En…. een bijkomstig voordeel kan zijn dat je wellicht afvalt en eindelijk je gewicht bereikt waar jij je prettig bij voelt. Wat het in ieder geval brengt is een positief zelfbeeld. Een zelfbeeld waar jij trots op kan zijn. En ik kan je vertellen: het geeft ontzettend veel rust. Rust in je hoofd. Maar ook duidelijkheid. Weten waar je het voor doet.

Hoe denk jij hierover?

Blijf op de hoogte & volg me via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel