Kippenbouillon

 
kippenbouilon-food-your-thought

Kippenbouillon

30 minuten, exclusief 6 uur kooktijd

Benodigdheden:

  • 1 biologische soepkip

  • 3 el azijn

  • 1 bosje peterselie

  • 3 wortels in stukken

  • 2 stengels bleekselderij in stukken

  • 1 prei in stukken

  • 1 ui ongepeld, in stukken

  • 2 laurierbladeren

  • 6 korrels zwarte peper

  • ¼ tl gemalen foelie

  • 2 tenen knoflook ongepeld, geplet

Bereiding:

  1. Avond tevoren: spoel de kip schoon met koud water. Vul een ruime soeppan met koud water en voeg de kip en azijn toe. Zorg dat de kip onder water staat en laat de kip in de koelkast een nacht in het water staan.

  2. Bereiding: gebruik het water waarin de kip heeft overnacht. Voeg alle overige ingrediënten bij de kip en breng het water aan de kook. Leg geen deksel op de pan tijdens de bereiding.

  3. Draai het vuur heel laag zodat de bouillon pruttelt in plaats van kookt: af en toe komt er een luchtbelletje boven. Laat 6 uur zachtjes pruttelen en schep af en toe het schuim uit de pan.

  4. Voeg eventueel tussentijds extra water toe om te zorgen dat de kip onder water blijft staan. Als je het vlees wilt eten: haal het vlees na 1 uur van de botten en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  5. Zeef en vang de bouillon op. Voeg eventueel het vlees aan de bouillon toe en gooi de overige ingrediënten weg. Breng de bouillon eventueel verder op smaak met peper, zout en verse kruiden.

  6. In de koelkast is de bouillon 3 dagen houdbaar. In de vriezer is de bouillon 3 maanden houdbaar. Vries de bouillon in kleine porties in, zodat je de bouillon aan soepen of andere gerechten kunt toevoegen.

Bedankt Petra van www.koeckeney.nl voor het heerlijke recept! Bekijk haar website voor meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten. 

Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via FacebookInstagramLinkedIn &  Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie: