Apple crumble als ontbijt

 
Orgineel recept van: www.eatlivetravel.nl.

Orgineel recept van: www.eatlivetravel.nl.

Appelcrumble

Mij kun je echt wakker maken voor een ontbijtje. Voor dit ontbijtje gebruik ik havervlokken, maar alleen als crumble. De basis van deze appelcrumble is heel easy: fruit met wat kaneel en rozijntjes. Dit ontbijtje maak je het beste in een ramekin, een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een gerecht kan worden bereid en geserveerd. De ramekins die wij gebruiken komen van Dille & Kamille (onze favoriete winkel!).

Benodigdheden:  (VOOR 1 PERSOON):

  • 1 kleine appel

  • 25 gr havermoutvlokken of boekweitvlokken

  • 20 gram  kokosmeel of amandelmeel

  • 2 el kokosolie of roomoter

  • 1 el honing

  • 10 gr rozijnen

  • 1 tl kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

  2. Snijd de appels in stukje en meng de appels met de rozijntjes en het kaneel en verdeel het mengsel over een ramekin.

  3. Smelt de (kokos) boter in een pannetje.

  4. Meng vervolgens in een kom de havermout, speltmeel, (kokos)boter en honing door elkaar, totdat je een grof kruimelmengsel hebt.

  5. Bedek het fruitmengsel met de havermoutkruimels en druk het geheel licht aan.

  6. Zet de ramekin in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar totdat het fruit kookt.

  7. Geniet van deze warme appelcrumble!

Bedankt Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl voor dit heerlijke recept! Bekijk hun blog voor meer inspiratie, recepten, hotspots en blogs!


Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via FacebookInstagramLinkedIn &  Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie:

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more