Voedzaam ontbijt - Boekweitpap

Boekweitpap

Laatste tijd ben ik wat gaan experimenteren met ontbijtjes. En nu heb ik een heel erg voedzaam ontbijtje ontdekt van boekweit. Ik neem zelf liever zo weinig mogelijk haver of graanproducten en boekweit is hier een prima alternatief voor. Je hebt boekweitvlokken en is hier verkrijgbaar bij de lokale ‘Molen’ in Woudsend.

Wat je nodig hebt:

  • 1 theekopje Boekweitvlokken

  • 2 theekopjes Water

  • Eitjes (eventueel)

  • 1 el Appelcider azijn (eventueel)

  • 1 tl Kaneel

  • 1 Avocado

  • Topping als zonnebloempitten, pompoenpitten en rozijnen

Hoe te bereiden:
Je kookt in een pannetje de boekweit in water voor 10 minuutjes. Vervolgens zet je nog een pannetje met water op. Wanneer het water kookt, voeg je er eerst de appelcider azijn aan toe. Je roert met lepel door het water zodat er een ‘draaikolk’ ontstaat en voegt er vervolgens een rauw eitje aan toe. Laat dit eitje 4 minuten koken en voilà - je hebt een gepocheerd eitje. Maak vervolgens je eigen topping naar keuze, in mijn geval sneed ik wat plakjes avocado en voegde ik dit met wat zaden en pitten toe aan m’n boekweitpap.

Verwacht geen zoet ontbijt, want dat is het niet ;-) Het is wel een erg voedzaam ontbijt en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Bon appetit!