Kokosyoghurt met vers fruit

Kokosyoghurt met vers fruit

Kokosyoghurt - heb jij dat weleens gehad? Persoonlijk vindt ik het wel lekker om af te wisselen en kokosyoghurt is een goeie vervanger, mocht je een lactose intolerantie of allergie hebben. Ik ben niet een fan van alle soorten kokosyoghurt en puur zal ik het ook niet snel nemen, maar deze zelfgemaakte variant in combinatie met vers fruit en/of zelfgemaakte cruesli vindt ik het een heerlijk ontbijtje! :-)

Benodigdheden:

  • 200 gr Kokosroom
  • 350 ml Kokend water
  • 0,5 tl Agar Agar
  • 2 Probiotica capsules
  • Schone weckpot

Hoe te bereiden:
Neem de kokosroom en giet hier kokend water overheen. Laat 15 minuten staan. Roer het geheel vervolgens tot een glad papje en laat tot lauwe temperatuur afkoelen. Voeg een 0,5 theelepeltje Agar Agar aan toe.

Meng de inhoud van 2 probiotica capsules door de kokosmengsel. Giet het geheel in een schone weckpot. Zet dit vervolgens 24 uur lang op een warme plek, bijvoorbeeld bij de verwarming. Schudt af en toe, maar maak de pot niet open. Het mengsel zal dun blijven tot je het vervolgens 24 uur in de koelkast zet.

En het is – klaar! Je kunt het nu 5 dagen bewaren. Snijd wat vers fruit erbij en (zelfgemaakte) cruesli en je hebt een heerlijk ontbijtje.