Ijskoffie

Ijskoffie

Sinds deze zomer ben ik een beetje fan geworden van ijskoffie. Ik vind het een heerlijk drankje voor de warme zomerdagen en het maakt me gewoon erg blij - alleen al als ik eraan denk. Echter, wanneer ik het op een terras ergens drink (waar ze vaak wel lekker zijn) zit het vaak bomvol suikers en gebruiken ze koemelk. Ik wilde graag een eigen variant maken, en mede geïnspireerd op een vriendinnetje haar variant, is hieronder het resultaat uitgekomen :-)

Ingredienten:

  • 1 Kop koffie (koud laten worden)
  • 1 Glas koude kokosmelk
  • 6 Ijsklontjes

Hoe te bereiden:
Zet een kop koffie en laat deze koud worden. Ik gebruik de kokoscreme/kokosmelk van de toko en giet deze voor de helft in een glas en mix het met wat water. Deze bewaar ik ook in de koelkast. Vervolgens voeg ik de ijsklontjes bij de koude kop koffie en giet ik de 'kokosmelk' erover heen.

En dat was het! Super simpel en erg lekker. Mocht je een meer zoete smaak in willen of andere smaakjes aan willen toevoegen dan kun je met van alles variëren. Maar zelf ben ik al erg content met deze simpele versie haha!