#1 Kruidenprotocol: Aan de kruidenpillen, say what?

 

Als je me op Instagram volgt dan heb je wellicht meegekregen dat ik ben begonnen aan een protocol: Het slikken van kruidenpillen - iedere dag - voor twee maanden lang. Maar waarom zou je dat in godsnaam doen? Hoor ik je denken.

Signalen herkennen
Ik volg, naast dat ik bezig ben met Food Your Thought, ook nog een deeltijd opleiding Epigenetische Therapie bij het opleidingsinstituut Evenwijs in Balk en leer daar meer en meer over de invloed van voeding op het menselijk lichaam.

Afgelopen lesdagen stonden in het teken van de 'spijsvertering'. Alles wat je naar binnen werkt via de mond, moet worden verwerkt, om door je lichaam te kunnen worden opgenomen. Echter, ervaren veel mensen klachten in dit proces:

  • Slechte adem

  • Boeren

  • Scheten

  • Opgeblazen buik

  • Zure oprispingen in de mond

  • Steken rondom het hart

  • Maagpijn

pexels-photo-256318.jpeg

Dit zijn klachten - signalen - dat je lichaam aangeeft dat er iets niet goed gaat in de darmen en je spijsvertering. Ik merkte bij mezelf dat ik erg bewust ben met wat ik eet en een zo voedingsrijk voedselpatroon naar binnen werk, maar dat ik alsnog het idee had dat niet alles goed werd opgenomen - waardoor ik nog een aantal klachten ervoer.

Een ander soort mee-eter
Wat veelal een oorzaak hiervan kan zijn, is dat er schimmel en/of parasiet zich in de darmen bevinden. Klinkt vies, maar je darmflora bestaat nou eenmaal uit allemaal verschillende soorten bacteriën en hierin bevinden goede (die je nodig hebt en tegen de verkeerde weren) en verkeerde (die schade aanrichtten). Wanneer je een parasiet hebt, eten deze mee: wat betekent dat het niet uitmaakt hoeveel goeie dingen jij naar binnen werkt -> de parasiet zal dit zoveel mogelijk opeten om zich in leven te houden. Waardoor de gezonde voedingsstoffen niet tot nauwelijks in je lichaam (kunnen) worden opgenomen.

Zonde he?

En drie keer raden waar de verkeerde bacteriën/parasieten/schimmels niet tegen kunnen? Juist: sterke kruiden. Dat is de reden waarom ik de komende maanden - tot 1 januari 2018 - elke dag zo'n kruidenpil naar binnen werk én daarnaast niet te vergeten, zo min mogelijk (tot helemaal geen) granen, zuivel en suiker ga eten.... want hier doen de verkeerde bacteriën/parasieten/schimmels het juist érg goed op.

Verleidingen weerstaan
Nou ben ik mij ook bewust dat juist deze maanden de 'feestmaanden' zijn en ik eigenlijk niet ontkom aan leuke Verjaardagen (inclusief mijn eigen!), heerlijke High tea's, gezelligheid bij Sinterklaas en Kerst én niet te missen: Oud & Nieuw. Maar ik weet ook dat elk jaar hetzelfde verhaal is met deze snoeperij en het voor mij nu niet als een ramp voelt om het een keer minder gek te maken.

Ik zal gedurende deze twee maanden af en toe een update plaatsen hoe het mij vergaat, of ik de verleidingen kan weerstaan én of ik al verbetering merk natuurlijk..... :) Ik zal de posts met een # aangeven.

Heb je vragen of ben je wellicht benieuwd of het ook iets voor jou kan zijn? Informeer via info@foodyourthought.nl

Tot de volgende blog! Op de hoogte blijven? Volg me via: Facebook, Instagram, LinkedIn & Twitter.

Liefs, Rachel

Deel hieronder deze blog met je vrienden of familie:

 

 
Rachel Hibma