3 makkelijke (vegetarische) gerechten voor dagelijkse kost

 

Je herkent het vast wel. Op een gegeven moment heb je een aantal vaste gerechten en smaakcombinaties die je wekelijks wel eens op tafel zit. Ben je toe aan wat verandering? Hieronder deel ik drie smaakcombinaties voor gerechten ter inspiratie, die ikzelf heerlijk vindt en veelvuldig toepas:

Rode kool met appel en rozijnen
Dit is een heerlijke warme avondmaaltijd. Snijd rode kool in kleine stukken en bak dit in een pan met kerrie, kurkuma, gember, ui en knoflook. Voeg een klein beetje water toe en zet de deksel erop. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg deze na ongeveer 10 minuten toe samen met de rozijnen of abrikozen. Wanneer het allemaal zachter is geworden, is het klaar om op gegeten te worden. Bon appetit!

Witlof met appel en walnoten
Deze combinatie doe ik vaak als salade. Je kunt witlof ook opbakken, maar dat heb ik zelf nog niet vaak gedaan. Het is een vrij bittere groente, je moet er wel van (leren) houden. Omdat het een erg bittere groente is, stimuleert dit o.a. de ontgiftingsprocessen in je lever. In combinatie met appel, walnoten en een honing-mosterd dressing is dit een heerlijke salade voor lunch of avondmaal.

blog 3 smaakcombinaties die je wilt uitproberen - foodyourthought

Zoete aardappel met zuurkool en banaan
Ik ben gek op zoete aardappel! Je kunt me echt wakker maken voor zoete aardappel frietjes... Maar in een ovenschotel in combinatie met zuurkool en banaan is deze ook heer-lijk! Geïnspireerd op dit recept van een zuurkoolschotel. Je kunt het vegetarisch houden door extra groenten aan toe te voegen. Mocht je vlees eten, dan is het in combinatie met biologisch/verantwoord gehakt ook aan te raden.

Ik ben benieuwd of je deze smaakcombinaties al eens geprobeerd hebt! Of heb je zelf een (unieke) smaakcombinatie die andere moeten weten? Deel het hieronder :)

Blijf op de hoogte & volg me via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel