Waar het is ontstaan

 

Bij een eerste blog hoort natuurlijk een korte kennismaking. Ik wil me hier graag even voorstellen. Maar niet alleen voorstellen, ook wil ik jullie meenemen in het verhaal achter Food Your Thought – waarom ben ik er eigenlijk mee begonnen?

Mijn naam is Rachel Hibma en ik ben eigenaar van het training- en coachingsbureau Food Your Thought. Met Food Your Thought wil ik mensen, met psychische en/of lichamelijke klachten, stap voor stap persoonlijk begeleiden naar een gezonder voedingspatroon die bijdrage levert aan het gezond ouder worden.

Veel mensen zeggen wel eens tegen mij dat ik zomaar in het diepe duik, met het opstarten van een eigen onderneming. Dat zou  best zo  kunnen zijn, maar zo voelt het voor mij totáál niet. Ik sta gewoon zo achter mijn concept dat ik het een logische stap vond om het in de wereld te zetten.

Het voelde als een logische stap

De reden waarom ik ben begonnen met Food Your Thought zie ik namelijk dagelijks terug in mijn directe omgeving. Dagelijks zie ik hoeveel impact voeding heeft op de gezondheid van het menselijk lichaam (lees: mijn vader). Vervolgens heb ik mij verdiept middels een opleiding bij het opleidingsinstituut Evenwijs om meer achtergrondinformatie te verkrijgen over hoe voeding invloed heeft op het lichaam. Hier heb ik veel eyeopeners meegekregen die ik anderen niet wil onthouden.

Bewustzijn creëren over de maakbaarheid van de eigen gezondheid

Niet op een manier dat ik anderen ervan wil overtuigen om hetzelfde te doen, maar juist kennis meegeven waarop basis daarvan mensen zelf hun eigen keuzes kunnen maken. Daarnaast ben ik recent afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Psychologie en beschik ik over de vaardigheden om mensen persoonlijk stap voor stap naar een gedragsverandering te begeleiden.

Ik ben ervan overtuigd dat elke ziekte een lichamelijk en een psychisch component heeft en om juist deze twee factoren de combineren binnen een training en/of coachingstraject zorgt dit voor een blijvende (gedrags)verandering. En dan met name die persoonlijke begeleiding met een op maat gemaakt plan vergroot het integreren van het nieuwe eetgedrag in het dagelijks leven, wat bijdraagt aan het gezond ouder worden met zo min mogelijk lichamelijke en psychische klachten.

Ik wil mede met Food Your Thought meer bewustzijn creëren over de maakbaarheid van de eigen gezondheid en hierin kennis en begeleiding aanbieden. Ik zal maandelijks bloggen bij de inspirerende community Beeton en tevens zullen de blog's op deze website te zien zijn. Ik kijk uit naar de volgende keer! Blijf op de hoogte en volg me op de verschillende social media kanalen & deel deze blog met je vrienden en familie: