Boost je energie! Maar durf ook te herstellen

 

Vraag jij je weleens af waar het vandaan komt? Stel je voor je komt thuis van een dag werken en je hebt barstende koppijn. Of je wordt wakker met enorme krampen/steken in je buik. Of ben je ieder jaar weer de klos met hooikoorts of een griep. Hiermee kunnen we nog wel even doorgaan, want ik denk dat iedereen weleens zulke ervaringen heeft meegemaakt.

Hoe reageer jij wanneer zoiets je overkomt? Wellicht is je eerste reactie om op zoek te gaan naar een pijnstiller, zodat je in ieder geval van die vervelende pijn afkomt. Een hele logische reactie, want je wilt zo snel mogelijk weer aan het werk. Maar stel je jezelf ook weleens de vraag waarom je zoiets ervaart?

Op de rem
Deze klachten zie ik als 'signalen'. Je lichaam geeft hiermee 'iets' aan. Je lichaam zal je nooit gaan pesten en je opzettelijk extreem moe maken. Je lichaam geeft hiermee aan dat het misschien handig is om even op de rem te trappen. En dus het wat rustiger aan te doen. Het kan namelijk zo zijn dat je lichaam hard aan werk is om een binnengedrongen virus te bestrijden.

Je lichaam moet in dit geval keuzes maken waar het energie aan gaat geven. Er is namelijk een beperkte hoeveelheid energie beschikbaar. In dit geval zal je lichaam alle energie gebruiken om die virus te bestrijden. En misschien is het dan minder handig om veel te bewegen, want daar kan je lichaam op lange termijn je de energie niet voor geven.

Meer energie
Je lichaam is namelijk nog steeds op de evolutionaire manier ingesteld om in een noodsituatie direct weg te kunnen rennen van een leeuw. Nu zul je een leeuw niet snel op straat tegenkomen, maar zo is jouw lichaam nog wel opgebouwd. Maar hoe kun je je herstel bevorderen?

Wellicht een 'inkoppertje', maar je kunt oprecht je herstel bevorderen door rust te nemen én de juiste voeding te nemen. Het is van belang om goede voeding te nemen die je lichaam ondersteunen en weer energie kunnen geven. Denk hierbij aan veel groenten, fruit en eieren. Afhankelijk van de 'klacht' kun je het aanvullen met specifieke voedingssupplementen (vitamines en mineralen in een pil-vorm).

Want hoe kun je je energierijk voelen, wanneer je op 'reserves' leeft? Heb jij een vraag hierover? Je kunt me altijd een bericht sturen via info@foodyourthought.nl

Tot de volgende blog! Op de hoogte blijven? Volg me via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter.

Liefs, Rachel

 
Rachel Hibma