Boerenkool met bloemkoolrijst

 
CREDITS: FRESHHH.NL

CREDITS: FRESHHH.NL

Een heerlijke winterse boerenkool ‘couscous’ salade. Bijna iedereen verwerkt deze bladgroente alleen in een Hollandse stamppot. Tijd om jullie ook kennis te laten maken met het verwerken van boerenkool in een salade. Waarschijnlijk zou je deze combinatie zelf niet zo snel bedenken maar toch past de smaak van het licht pittige boerenkoolblad heel goed bij de ‘bloemkoolrijst’. Deze salade zit boordevol groentes, zo weet je zeker dat je aan de 250 groentes per dag komt! ;-)

Ingrediënten:

  • 200 gram Bloemkool

  • 150 gram Verse fijngesneden boerenkool

  • 1 Teentje knoflook

  • 2 Fijngesneden rode uitjes

  • 2 Handjes oranje cherry tomaatjes

  • 1 Handje pompoenpitten

  • 5 Fijngesneden radijsjes

  • 1 Groene appel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in grove stukken en rasp deze in een keukenmachine tot ‘rijst’.

  2. Begin met het fijnsnijden van de ingrediënten. Dus snijd de groene appel, rode ui, knoflook, radijsjes en cherry tomaatjes klein

  3. De rode ui en knoflook fruit je even aan in een pannetje met wat olijfolie, peper, zout en kurkuma. Voeg hier vervolgens de ‘bloemkoolrijst aan toe en bak deze kort mee

  4. Neem een saladeschaal en voeg hier de boerenkool aan toe. Schep vervolgens de fijngesneden en gefruite ingrediënten bovenop met de bloemkool rijst.

  5. Voor de finishing touch strooi je nog wat pompoenpitjes over de salade

TIP: Het is natuurlijk ook mogelijk om de pompoenpitjes eerst te roosteren. Dit zal de salade namelijk een extraatje geven!

Bijbehorende dressing:

  1. Voeg een eetlepel citroensap en olijfolie samen met wat peper en zout toe aan een kommetje. Roer dit even door elkaar met een vork zodat alle vloeibare ingrediënten goed mengen

  2. Besprenkel de zelfgemaakte dressing over alle ingrediënten in de saladeschaal

  3. Schep de ingrediënten een aantal keer door elkaar en klaar is je overheerlijke winterse boerenkool couscous salade

TIP: Wanneer jij de salade liever mooi serveert aan je gasten, schep de ingrediënten dat niet door elkaar. Zorg er dan voor dat je elk bord mooi opmaakt.

Smakelijk eten!

Credits: freshhh.nl 

 

Meer inspiratie: