Pannenkoeken met kokosyoghurt

 
PHOTO BY: TOA HEFTIBA

PHOTO BY: TOA HEFTIBA

Er is al-tijd tijd om nieuwe pannenkoeken uit te proberen! Deze zondag misschien kans voor deze amandelpannenkoekjes met kokosyoghurt? Volgens freshhh.nl zijn ze onwijs lekker, en zeker in combinatie met kokosyoghurt en banaan. Ik ben heel erg benieuwd!

Benodigdheden:

  • 210 ml amandelmelk

  • 75 gram amandelmeel

  • 2 el kaneel

  • 1 kleine el bakpoeder

  • 1 el kokosolie/ olijfolie

  • Optioneel: fijngehakte amandelen

Bereidingswijze:

  1. Neem een kom en zeef hier de amandelmeel in samen met de bakpoeder.

  2. Strooi hier ook kaneel en een klein snufje zout bij.

  3. Vervolgens schenk je al roerend de amandelmelk bij de droge ingrediënten.

  4. Voeg er eventueel nog wat honing aan toe, dit zorgt er natuurlijk voor dat de pannenkoekjes iets zoeter van smaak zijn.

  5. Laat de kokosolie smelten in een koekenpan.

  6. Het ligt eraan of je kleine of grote pancakes maakt. Bij grote pancakes gebruik je een soeplepel en voor kleine pancakes gebruik je een iets kleinere opscheplepel.

  7. Giet het beslag in de pan en wacht tot er lucht onder het pannenkoekje ontstaat.

  8. Draai hem op dat moment om.

  9. Wederom zal er lucht ontstaan onder de pannenkoek. Dit is het moment dat hij helemaal klaar is!

Bouw de toren zo hoog als je maar wilt want het is natuurlijk jouw pancake party. Giet er vervolgens wat kokosyoghurt over de amandel pannenkoekjes en beleg met een aantal bananenplakjes. Tot slot strooi je er nog wat chiazaadjes overheen.

Enjoy these amazing almond pancakes on your lazy sunday!

TIP: Omdat het natuurlijk amandel pannenkoekjes zijn is het lekker een handje amandelen fijn te hakken. Lekker voor de bite!

Credits: freshhh.nl 

Blijf op de hoogte & volg me Food Your Thought: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Elke zondag komt er een nieuwe blog of recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie: